Algemeen

Bent u ook aan verandering toe?

Hoe u ook hecht aan de vertrouwde omgeving van uw eigen huis of huurwoning: er komt ook voor u de overweging te gaan afrekenen met alle zorgen die daarbij horen. Ongeacht hun leeftijd, besluiten steeds meer senioren de beslommeringen van een eigen huis, zoals het tuinonderhoud, schilderwerk, onderhoud goten, de beveiliging en brandpreventie, te verruilen voor het gemak van een comfortabele en beveiligde serviceflat.
Dan is wonen in Serviceflat Beeckestein misschien wel iets voor u. Zelfstandigheid en privacy van de bewoners is binnen Beeckestein een prioriteit. Bovendien is er een goede mogelijkheid tot het leggen van sociale contacten. Zo vormen de bewoners van Beeckestein een heterogene gemeenschap met één wens: zoveel mogelijk service en zo weinig mogelijk zorgen.

 

Zelfstandig wonen, in alle privacy

In een serviceflat, en dus ook in Beeckestein, woont u zelfstandig, in alle privacy, in uw eigen appartement. Een tweekamer of vierkamerappartement. De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, keuken, bijkeuken, balkon, badkamer, toilet, hal en voldoende bergruimte. U bepaalt zelf hoe uw dag eruit ziet. Maar u kunt wel gebruik maken van de aanwezige service. Van bijvoorbeeld de kapper, de winkel, en zelfs van zorg. De één zal van deze service wat meer gebruiken, de ander wat minder. Service op maat én naar behoefte is ons devies.

Bijzondere ontmoetingen

Als u wilt, ontmoet u andere bewoners. Er is altijd iemand in de buurt die een praatje wil maken. Heel spontaan of op één van de momenten dat er speciaal iets voor bewoners wordt georganiseerd. Zoals culturele avonden, diapresentaties en lezingen. Of het ‘gewone’ kopje koffie, dat iedere ochtend wordt geschonken in de conversatiezaal.

Organisatie

Serviceflat Beeckestein behoort aan een “Vereniging van Eigenaars”. De leden zijn eigenaar van het door hen gekochte bewoonde appartement. Tweemaal per jaar wordt een algemene ledenvergadering gehouden. De richtlijnen voor het besturen van Beeckestein zijn door de leden vastgesteld en neergelegd in de statuten en het huishoudelijke reglement.
Aan de hand hiervan draagt het door de ledenvergadering gekozen bestuur zorg voor het beheer van het complex. Het bestuur kan zich laten adviseren/ondersteunen door een aantal uit de bewoners gekozen commissies. De uitvoering van de bestuursbesluiten en de dagelijkse leiding zijn toevertrouwd aan de directeur van Beeckestein.

Toelating

Beeckestein is een zeer geschikte serviceflat voor 50-plussers, met als voorwaarden:

  1. Zelfredzaamheid
  2. Voldoende financiële draagkracht
  3. Een kennismakingsgesprek met de directeur en/of een bestuurslid